Sillröra

Supergod till påsk, midsommar och julbuffén.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl gräddfil
  • 2 st matjesillfiléer i bit
  • 1,5 dl majonäs
  • 4 msk kaviar (Kalles eller stenbitsrom)
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 1 dl finhackad rödlök
  • 0,5 dl dill
  • 5 st kokta kalla potatisar i tärningar

Gör så här

  1. Blanda och rör i hop. Ät och njut!! Görs med fördel dagen innan den skall ätas. Förvara i kylskåp.
  2. Är god att äta tillsammans med exempelvis kavring.

Kommentarer

Undrar om det är ok att lägga röran på brödet på dagen och servera på kvällen? Eller blöter fyllningen upp kavringen?
Mycket god, kommer att göras ofta hos oss.Toppengod på knäckebröd oxå.
Jättegod och uppskattad förrätt! Serverade den på kavring med skivat ägg i botten! Själv äter jag inte sill, så min röra var den samma utan sill och det var mycket gott!

Liknande recept

@neta71

Mammas ansjovistårta

Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även…

@soleado

Apelsinmunk

En unik söt efterrätt till Påskfesten. Min inspiration kommer från spanska buñuelos de viento (vindmunkar) från Almogía Málaga, ett arabiskt recept som detta är…

@fetgnu

Krämig chilisill

Sillen är en viktig del i våra högtider. Jul, påsk och midsommar är sillen i centrum. Själv älskar jag sälta, krämighet och hetta! Därför…