Skaldjursrisotto från Genua

Härligt gul av saffran och smakar underbart.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk margarin eller smör
  • 3 dl avorioris
  • 5 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 pkt á 0,5 g saffran
  • 1 tsk salt
  • 250 g djupfryst bladspenat
  • 500 g räkor med skal
  • 1 pkt á 170 g frysta, skalade kräftstjärtar
  • 1-2 dl färskriven parmesanost

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök och fräs i hälften av matfettet i en traktörpanna. Tillsätt riset och låt det fräsa någon minut. Häll över hälften av vinet och vattnet, tillsätt saffran och hälften av saltet.
  2. Låt koka under lock ca 10 minuter.
  3. Späd med resten av vätskan och koka ytterligare i 10 minuter.
  4. Halvtina spenaten, grovhacka och fräs den i resterande matfett i en separat stekpanna tills all vätska kokat in. Krydda med resterande salt.
  5. Vänd ner skalade räkor, tinade kräftstjärtar och spenaten i det färdigkokta riset.
  6. Strö över parmesanosten.
  7. Servera genast med en sallad och ett gott bröd.
  8. Observera att risotton ska vara krämig och inte helt torr. Späd med lite mer vin eller vatten om det behövs.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…