Skaldjursspett med örtdipp

En krämig örtdipp med ett stänk citron smakar fint till såväl färska räkor som kräftstjärtar. Men även till halstrade pilgrimsmusslor för den som tycker om det.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 24 färska räkor eller 8 kräftstjärtar
  • Dipp:
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk vatten
  • 0,5 dl färska örter, hackade
  • 1 msk citronsaft, pressad
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till dippen.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ställ dippen i kylskåp minst 30 minuter, så smakerna hinner mogna.
  4. Spritsa ner dippen i 8 shotglas.
  5. Trä upp skaldjuren på 8 små träspett och ställ dem i dippglasen.
  6. Lycka till! Smaklig måltiod.

Kommentarer

God och lite festlig förrätt, dessutom lätt att göra. Jag hade varsin brödskiva till också. Detta kommer jag att göra fler gånger. Full pott. Tack för receptet. Kram Disen
Mumsigt! Synd bara att scampin jag hade var lite smaklös...

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr