Skink- och ostfyllda järpar i ugnen (Polpette al prociutto e formaggio)

Efter mycket om och men fick jag tag på receptet. Bjöd på dem i helgen till goda vänner och fick mycket beröm av alla. Lätta att göra, jag bjöd på en potatisgratäng med lite vitlök i.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 100 g kokt skinka
  • 100 g emmentalerost, eller annan ost med smak
  • 2 msk hackad persilja
  • 3 msk ströbröd
  • 3 msk mjölk
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 ägg
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • Till panering:
  • 1 ägg( lätt vispad)
  • 3½ dl ströbröd
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Ugn: 200º
  2. I en bunke lägger man i köttfärs, ägg, hackad persilja, mjölk, riven parmesan, ströbröd, salt och peppar, försiktig med salt då både skinka och ost är salta. Blanda allt noga och låt vila i ca 10 minuter, så att smakerna gifter sig med varandra.
  3. Forma färsen till inte för stora köttbullar och lägg i mitten på varje bulle, lite skinka och liten bit ost, stäng till dem och forma dem till ovala bullar. Doppa dem först i vispad ägg, sen i ströbröd. Låt vila i ca 20 minuter.
  4. Lägg järparna i en välsmord ugnsform. Sätt in dem i varm ugn i ca 15-20 minuter, tills de är genomstekta. Serveras med en god potatisgratäng och grönsaker till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…