Skinkfylld Bergis

Världens godaste fredagsmys. Eller varför inte bara som kvällsmat i veckan?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 bergisfranska
  • 125 g smör
  • ½ dl hackad purjolök
  • 2 tsk senap
  • Svartpeppar
  • 150 g rökt skinka
  • 1 dl hackad smörgåsgurka
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Rör ner smör, purjolök, peppar och senap i en bunke. Skär ner skinkan och gurkan i små tärningar och rör ner i bunken tillsammans med osten och blanda väl.
  2. Lägg brödet på en plåt med smörpapper eller aluminium folie, och snitta brödet på längden. Plocka ur lite bröd för att ge plats åt smeten och fyll sedan brödet med smeten. Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter i 225°C.
  3. Vill man göra det lite lättare går det bra att skiva brödet och lägga fyllningen på, så det blir som varma mackor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…