Skinkröra till bakpotatis

Ett lyckat litet knåp i köket enligt Kajsa Wargs princip; "Man tager vad man haver...." Jag har bara använt röran i bakpotatis men den funkar alldeles säkert på buffébordet, på ett rostat bröd eller i en utflyktsmacka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g rökt skinka, gärna typ källarrökt
  • 100 g smörgåsgurka
  • 0,5 liten rödlök
  • 1,5 dl gröna ärtor
  • 3 - 5 msk majonnäs (efter smak)
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Ta fram de gröna ärtorna från frysen och låt tina något. Finhacka skinka, lök och smörgåsgurka. Blanda alltsammans med crème fraiche, majonnäs och ärtor. Smaka av med salt och peppar.
  2. Observera att mängden majonnäs kan varieras efter tycke och smak. Vill man ha en rinnigare röra så kan man använda mer crème fraiche.
  3. Servera röran till bakpotatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…