Skinktårta – smörgåstårta

Färgstarkt med smak av sött, salt och syrligt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 rund, tredelad smörgåstårtbotten
  • Fyllning 1:
  • 200 g mimosasallad
  • 150 g rökt skinka
  • Fyllning 2:
  • 150 g leverpastej
  • 2-3 msk grädde
  • 3/4 dl inlagd paprika
  • Garnering:
  • Majonnäs
  • 10-12 skivor rökt skinka
  • 1 apelsin
  • 1 kiwi
  • 2 tomater
  • Valnötter
  • Finhackad persilja

Gör så här

  1. Bred mimosasalladen över en smörgåstårtbotten. Tärna skinkan fint till fyllning 1. Fördela den över mimosasalladen och täck med en ny botten.
  2. Rör ut leverpastej till fyllning 2 med grädde och bred det över smörgåsbottnen. Låt paprikan rinna av väl och tärna den. Fördela det ovanpå. Täck med den sista bottnen.
  3. Bred majonnäs över och runtom hela tårtan. Täck kanten med hackad persilja och garnera som på bilden eller efter egen fantasi.
  4. Tips!
  5. Blanda ut majonnäsen med vispad grädde till garneringen, så får du inte så stark majonnässmak.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…