Skogsbärscheesecake

En klassisk cheesecake som fått smak av vit choklad och färska sommarbär

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g digestivekex
  • 200 g smör
  • Fyllning:
  • 600 g Philadelphiaost
  • 2½ dl kesella 10%
  • 1 dl socker
  • 1 dl maizena
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit kvalitetschoklad
  • 2 dl färska blandade bär eller frysta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel eller dylikt.
  3. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
  4. Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, men även en bit upp på kanten i formen.
  5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter och låt den sedan svalna.
  6. Vispa Philadelphiaost och kesella krämigt i en skål. Rör ner socker, maizena och vaniljsocker.
  7. Rör i ett ägg i taget och sist grädden.
  8. Bryt den vita chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad och blanda ner den varma chokladen i smeten. Varva smet och bär över kexbotten, avsluta med lite bär på toppen.
  9. Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck den eventuellt med aluminiumfolie när den blivit gyllene (om det är lång gräddning tid kvar) så att den inte blir för mörk. Var försiktigt så att folien inte fastnar i kakan.
  10. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…