Skomakarlåda

Statshotellens favorit!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 st marmorerade ryggbiffar
  • 150 g rimmatfläsk
  • smör till stekningen
  • aromsmör:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • persilja (finhackad)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk worcestershiresås
  • salt
  • peppar
  • potatismos:
  • ca 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • ca 2 dl gräddmjölk
  • finskuren gräslök
  • muskotnöt
  • salt
  • peppar
  • till serveringen:
  • saltgurka
  • brynt smör

Gör så här

  1. Rör ihop ingridienserna till aromsmöret och ställ in det i kylen
  2. koka potatisen
  3. vispa eller stöt ett ganska löst mos med gräddmjölk,gräslök & muskot
  4. skär fläsket i smala remsor & bryn det hastigt. håll varmt
  5. skär saltgurkan i bitar
  6. platta ut biffarna rejält stek i smör hastigt ska va lite blodiga i mitten
  7. lägg köttet på en tallrik med aromsmör & fläsk på
  8. moset & gurkan vid sidan av

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…