Smak- och färgrik potatissallad

Hittade denna utsökta potatissallad i Mersmak nr 4 och den är fullkomligt underbar, vilken smaksensation. Ni kan inte missa den. Vi hade grillad entrecote till, jättegott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g körsbärstomater, delade
  • 1 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Citronette:
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • ½ msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 kg potatis, kokt, avsvalnad
  • 100-150 g parmesanost, hyvlad
  • 1 dl gräslök

Gör så här

  1. Lägg tomathalvorna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  2. Ringla över olja och strö över flingsalt.
  3. Baka i ugnen 1 timme på 150 grader. Låt svalna.
  4. Blanda citronette av olivolja, citronskal, -saft, honung, salt samt peppar.
  5. Vänd försiktigt ihop potatis, tomater, citronette, parmesanost och gräslök så att allt blandas. Servera till en grillad köttbit, kyckling eller lax.

Kommentarer

halloj! Det här lät ju jätte gott! Nu är ju jag inte någon superkock så jag har lite funderingar....hur varm ugn har man när man bakar tomater 1 timme och 10 minuter. Citrontte: ska det kokas i hop och dra eller , det är ju det vanliga i fall det ska kallas te...? Tacksam för snabbt svar,låter jättegott, midsommardagen/eva
Japp nu har jag sparat den, men tomaterna i min är bara så himla gooooooda och sätter piff. Men jag ska absolut prova den här. M V H Kerstin
Sparat! Gillar du den här så tycker du garanterat om min Italienska potatissallad med citron och basilika!

Liknande recept