Smakrikt grovt bröd

Ett glutenfritt bröd som är saftigt, hållbart, smakrikt och har ett härligt tuggmotstånd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 dl kallt vatten
  • 10 g jäst
  • 100 g solroskärnor
  • 30 g linfrö
  • 35 g melonkärnor
  • 50 g mörk sirap
  • 20 g nyponskalsmjöl
  • 1 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt
  • 50 g boveteflingor
  • 60 g sojamjöl
  • 160 g bovetemjöl
  • 25 g psylliumfröskal
  • Smör till formen
  • Boveteflingor att strö över brödet

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till en slät och ganska lös deg.
  2. Häll degen i en smörad form ca 1½ liter. Strö över boveteflingorna. Låt degen jäsa i ca 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Grädda brödet i ca 75 minuter. Låt svalna och vila innan du skär i det - gärna till nästa dag.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…