Smalmat Grekisk variant på pytt i panna

Säger otroligt god säger alla som har gjort den

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 500 g fläskfile
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 rödlökar
  • 3 tomater
  • 100 g fetaost ( max 10%)
  • Marinad:
  • 1 dl olivolja
  • Kinesisk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Sås:
  • 1 burk creme fraiche ( max 5%)
  • 2 msk lättmajonäs ( max 38)
  • 2 vitlöksklyftor eller efter tycke och smak
  • Italiensk salladskrydda

Gör så här

  1. Strimla köttet och lägg det i marinaden, låt det dra ca 6 timmar.
  2. Skala och klyfta potatisen,lägg i en långpanna.
  3. Sätt in i ugn på 225 grader ca 10 min.
  4. Lägg köttet samt strimlad paprika,tomat,rödlök,och fetaost tärningar. Stek ytterligare 15 minuter. Blanda samman såsen och servera till pytten.

Kommentarer

Hej! Har gjort din pytt idag super god, den åker till mina favoriter. Min man tyckte den smakade fantastigt. Vi hade ett glas rött vin till. Fanns det högre än 5 poäng skull du få det. Rekommenderas
Hej! Den här tar jag hem och testar framöver, verkar god. Kommer tillbaka.
Hej! Jag är själv från Skutskär och fick ett likadant recept från en tjej i Bomhus! Supergott och enkelt. Kycklingen var väldigt saftig. Provade att göra den själv sedan och serverade Beaneisesås till. Ska nu bjuda på den en gång till fast med Tzatsiki till. Rött, lite svagare vin passade bra till.

Liknande recept