Smarriga Nutellabullar

Galet goda bullar med kladdig Nutella! Glutenfria. Ställ bullformarna i muffinsbleck för extra stadga - då jäser bullarna fint på höjden.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kardemumma, stött
  • 12 dl glutenfri mjölmix, Finax, ca 720 g
  • Fyllning:
  • 75 g smör
  • 1 dl Nutella
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • ½ dl finhackade hasselnötter
  • 2 msk pärlsocker

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Rör ut jästen i den ljumma degvätskan. Tillsätt fiberhusk, socker, salt och stött kardemumma. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt mjölmix och arbeta degen. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  2. Strö lite mjölmix på bakbordet, stjälp upp degen och arbeta samman den. Dela i två delar och kavla ut till ca 20x40 cm. Vispa samman smör och Nutella, bred på varje degplatta. Vik ihop, skär i 2 cm breda bitar och tvinna. Lägg i bakformar och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över hackade hasselnötter och pärlsocker. Grädda i ca 12 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…