Smaskig kasslergratäng

Variera smak efter tycke.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 bit kassler
  • 3 dl grädde
  • 3 dl gräddfil
  • 2 påsar chipsdip
  • Jasminris

Gör så här

  1. Koka ris för 4-6 personer. Lägg det kokta riset i botten av en gratängform.
  2. Skär kasslern i strimlor och lägg över riset. Vispa grädden lätt, den ska bli luftig men inte för hårt vispad. Häll i gräddfilen. Häll i chipsdipen. Här kan man välja den dip som man känner att man vill ha. Nacho och Ranch är två goda exempel.
  3. Blanda om och häll röran över kasslern i formen. Dra lite med en gaffel i riset så att dipblandningen åker ner lite i riset. Gratinera i 200º, ca 15-20 minuter så att rätten blir varm.
  4. Servera med en grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr