Smögencheesecake

Underbart god och enkel att göra! Perfekt på buffé bordet!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • Ca 6-8 skivor kavring
  • 75 g rumstempererat smör
  • Cheesecakesmet:
  • 400 g räkor med skal
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 burk färskost med pepparrotsmak
  • ½ dl finhackad dill
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • ½ finhackad rödlök
  • 4 st. gelatinblad
  • Garnering:
  • 100 g räkor med skal
  • 1 citron i tunna skivor
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • Dill

Gör så här

  1. Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.
  2. Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
  3. Garnera cheesecaken innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…