Smördegsrutor med kantarellstuvning

En frasig och god förrätt gjord på färska gula kantareller. Jag brukar använda Eldorados frysta smördegsplattor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Smördeg:
  • 4 smördegsplattor
  • 1 Ägg
  • Fyllning:
  • 6 dl kantareller
  • Smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 2 dl grädde
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl finhackad persilja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Ta upp och tina smördegsplattorna.
  2. Hacka ner svampen i lite mindre bitar och stek i smöret. Pressa vitlöksklyftan och hacka löken och fräs med. Häll på grädden, balsamivinägern och persiljan och koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela röran på smördegsplattorna och pensla den tomma ytan med ett uppvispat ägg.
  4. Grädda i 220°C tills smördegen fått fin färg.
  5. Fler av mina recept hittar ni på min blogg:
  6. http://cayennesrecept.blogspot.com/

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…