Smörgåstårta med tonfisk och räkor

Gjorde egna smörgåstårtor för första gången nu i helgen som blev riktigt lyckade. Så ville dela med mig av receptet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 18 skivor vit formfranska
  • Fyllning 1:
  • 1 liten rödlök
  • 200 g tonfisk i vatten (ca 1 ½ burk)
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 1 kokt ägg
  • Fyllning 2:
  • 2 dl keso
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 liten röd paprika eller ½ stor
  • 1 äpple
  • Garnering:
  • 2 dl hårt vispad grädde
  • 1 msk crème fraiche
  • Isbergssallad
  • Skalade räkor
  • 2 ägg
  • 1 citron
  • Gurka
  • Vindruvor
  • Körsbärstomater

Gör så här

  1. Skär av kanterna på brödet och lägg upp första lagret, 6 skivor.
  2. Hacka rödlök fint och häll av tonfisken. Dela ägget åt båda håll i en äggdelare eller hacka i mindre bitar med en kniv.
  3. Blanda ihop créme fraiche och majonnäs i en skål och tillsätt tonfisk, lök och ägg. Rör ihop. Bred ut fyllningen på det första lagret bröd så att det täcker hela ytan. Lägg på 6 nya brödskivor.
  4. Skär paprika och äpple i små bitar. Blanda ned med keso, majonnäs och créme fraiche i en skål. Bred ut på det andra lagret. Lägg på det sista lagret med bröd.
  5. Så här långt går att förbereda.
  6. Plasta tårtan ordentligt och ställ kallt, helst över natten.
  7. Skölj och hacka salladen. Låt rinna av.
  8. Vispa grädden hårt och tillsätt crème fraichen.
  9. Skär tomater och vindruvor i halvor och apelsin, gurka och ägg i skivor.
  10. Bred på gräddblandningen över hela tårtan. Dekorera med sallad på kanterna och gör ett fint mönster med vindruvor, tomater, citron, gurka och räkor.

Kommentarer

Mycket god. Bjöd på denna i helgen.

Liknande recept

@anderstam

Tonfiskrulle

Härligt frisk tunnbrödsrulle med sommarkänsla. Passar lika bra på buffén som på picknick. Själva röran fungerar även bra till smörgåstårtor och landgångar.