Smörrebröd på älgstek

Vem gillar inte smörrebröd? Passar perfekt med en San Miguel (nr 1585)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Rödlökspickles:
  • 1 rödlök
  • 2 dl rött vin
  • 1 msk finriven ingefära (eller 1 tsk torkad)
  • 1 msk honung
  • Senapschampinjoner:
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 äggula
  • 2 msk dijonsenap
  • ½ msk citronsaft
  • 1 dl majsolja
  • salt
  • peppar
  • Rågbröd:
  • smör
  • 8 skivor rågbröd
  • 100 g blandad sallad
  • 8 skivor älgstek (ca 300 g)

Gör så här

  1. Rödlökspickles:
  2. 1. Skär rödlöken i tunna skivor och koka dem i vin i en kastrull tills all vätska har kokat in.
  3. 2. Finriv ingefäran och rör ner den tillsammans med honung. Låt svalna.
  4. Senapschampinjoner:
  5. 1. Skiva champinjonerna tunt och skär gräslöken.
  6. 2. Vispa ihop äggula senap och citronsaft i en skål. Tillsätt olja droppvis.
  7. 3. Vänd ner champinjonerna och gräslök. Smaksätt med salt och peppar.
  8. Rågbröd:
  9. 1. Smör brödskivorna. Fördela sallad senapschampinjoner och älgkött ovanpå. Garnera med rödlökspickles.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Sveriges bäst prisatta Chianti! 1L för 99 kr
99 kr