Smulpaj med hasselnötter och choklad

Hasselnötter och choklad är mycket gott tillsammans med lite syrlig rabarber.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 3/4 dl socker
  • 1½ msk potatismjöl
  • 100 g margarin eller smör
  • 1 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1½ dl havregryn
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl hasselnötter
  • 100 g mörk choklad
  • Servering:
  • Vaniljsås, grädde eller glass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär rabarbern i skivor och bred ut dem i en smord ugnsfast form. Strö på socker och potatismjöl och blanda.
  3. Arbeta ihop smör eller margarin, socker, vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt i en bunke, använd en vanlig gaffel eller handen.
  4. Mal hasselnötterna i en kvarn eller matberedare.
  5. acka chokladen grovt. Rör ner nötter och choklad och arbeta ihop till en deg.
  6. Smula degen över rabarbern.
  7. Grädda i 175 graders varm ugn i 35-40 minuter, rabarbern ska ha smält och smuldegen ska ha fått färg.
  8. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…