Smultronsorbet med vit chokladcheesecake med nöttopping

Bäst är om man har en glassmaskin men det går även bra utan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Smultronsorbet:
  • 100 g vatten
  • 100 g socker
  • 40 g glykos
  • 500 g smultronpuré
  • Vit chokladcheesecake:
  • 100 g vit choklad
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • Nöttopping:
  • 2 msk pistaschmandlar
  • 1 msk pinjenötter
  • 2 msk paranötter

Gör så här

  1. Smultronsorbet:
  2. Koka upp vatten och socker, tillsätt glykosen och rör tills den har smält.
  3. Blanda ner smultronpurén. Sila och kör i glassmaskin.
  4. Om du inte har en glassmaskin, ställ in sorbeten i frysen och ta ut och vispa en gång i halvtimmen, ca 4 gånger.
  5. Chokladcheesecake:
  6. Smält vitchoklad, philadelphiaost och grädde. Låt svalna något.
  7. Tillsätt ägget.
  8. Fördela i portionsformar och baka av i ugn på 100 grader i ca 40 minuter. Ställ sedan kallt.
  9. Finhacka nötterna och strö blandningen över cheesecaken.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…