Snabblagade frukostmuffins med äpple

Lite nyttigare muffins med äpple, kanel, kardemumma, fullkornsmjöl och krossat linfrö.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1,5 dl råsocker
  • 1,5 dl lättmjölk
  • 50 g smör, smält
  • 3 dl mjöl, ljust & milt fullkorn
  • 0,5 dl linfrö
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk kardemumma kärnor
  • 2 äpplen
  • 1 msk kanel
  • 1 nypa råsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och smält smör. Rör om.
  2. Blanda mjöl, linfrö, bakpulver och salt. Mortla kardemummafröna och tillsätt det. Rör ihop
  3. mjölblandningen med äggsmeten och fördela i muffinsformar eller muffinspanna.
  4. Skölj och skär äpplena i klyftor. Vänd dem i kanel och fördela dem i muffinsen. Strö över lite råsocker och grädda ca 15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept