Snickerskolabars

Mumsiga bitar i tre lager. Tre goda kombinationer i en kaka!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1-2 msk vatten
  • Kolafyllning:
  • 225 g smör
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl ljus sirap
  • 1½ dl vispgrädde
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl salta jordnötter
  • Topping:
  • 150 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk rumsvarmt smör

Gör så här

  1. Börja med botten. Skär smöret i tärningar och blanda det med sockret. Tillsätt mjölet och blanda till en smulig deg. Blanda i vattnet och arbeta ihop degen. Lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Kavla ut degen i en form, ca 21x21 cm. Nagga botten med en gaffel. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 minuter.
  4. Gör fyllningen. Skär upp smöret i stora bitar. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan socker, sirap, grädde, kakao och vaniljsocker. Koka försiktigt till en temperatur av 120 grader. Rör då och då så att det inte bränner i botten.
  5. Strö hälften av jordnötterna över pajskalet. Häll kolan i pajskalet och strö över resten av jordnötterna. Låt kolan svalna.
  6. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör tills all choklad har smält. Rör i smöret.
  7. Häll chokladen över pajen. Låt kallna helt och skär sedan i bitar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…