Sockerkaka med äpple, maräng och kardemumma

Säsongens godaste äppelkaka, med frasig maräng och härlig smak av kardemumma. Servera med lättvispad grädde så blir kakan som en tårta. Om du vill göra den på sommaren skippar du äpplena och garnerar istället med färska bär.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 4 äggulor
  • 3 msk mjölk
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Maräng:
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • Topping:
  • 2 äpplen
  • ½ msk nystött kardemumma

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker poröst. Separera gulor och vitor. Rör ner 1 gula i taget i smörvispet. Tillsätt mjölk och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
  3. Maräng:
  4. Vispa vitorna med hälften av sockret till ett fast skum och vänd ner resten av sockret.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten ca 20x30 cm. Fördela kaksmeten över hela botten och bred marängen ovanpå. Lägg tunt skivat äpple (använd gärna mandolin) omlott ovanpå och strö över nystött kardemumma.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…