Söderhavskyckling

Bjud dina vänner till söderhavet! Med äpple, ananas, curry och bacon får kycklingen en exotisk och pikant smak som de flesta älskar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kycklingar à 1 kg
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 msk curry
  • Smör eller margarin
  • 1 rött äpple
  • 1 burk ananasringar
  • Currysås:
  • 1 stor gul lök
  • 1 stort syrligt äpple
  • 10 skivor bacon
  • 1-2 msk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl buljong
  • 1 burk ananas i tärningar, 175 g

Gör så här

  1. Börja med såsen. Skala och hacka löken och äpplet. Skär baconet i strimlor. Fräs upp allt tillsammans ett par minuter.
  2. Strö över curry och låt den fräsa ett ögonblick. Blanda i mjölet och tomatpurén. Tillsätt buljongen och ananasspadet och låt koka sakta ca 10 minuter.
  3. Smaksätt med salt och lägg i ananastärningarna.
  4. Dela kycklingen i portionsbitar. Blanda mjöl, salt och curry i en plastpåse. Lägg i några kycklingbitar åt gången i påsen. Skaka den så att mjölblandningen helt täcker bitarna.
  5. Bryn kycklingbitarna i matfett och lägg efter hand över dem i en ugnsform. Häll currysåsen över.
  6. Grädda rätten i 200 grader ca 35 minuter. Garnera fatet med ananasringar och små äppelskivor.

Kommentarer

Denna rätt är ljuvligt god.

Liknande recept