Söderhavskyckling

Denna kyckling är precis så spännande och exotisk som namnet antyder. Rätten kan förberedas i god tid, förvaras kallt och sedan bara sättas i ugnen ungefär ½ timma innan gästerna anländer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kycklingar à 1 kg
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 msk curry
  • Smör eller margarin
  • 1 rött äpple
  • Currysås:
  • 1 stor gul lök
  • 10 skivor bacon
  • 1-2 msk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 stort syrligt äpple
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl buljong
  • 1 burk ananas i tärningar, 175 g

Gör så här

  1. Börja med såsen så att den är klar, när rätten skall sättas in i ugnen. Skala och hacka löken. Skär baconet i strimlor. Fräs alltsammans ett par minuter, strö över curry. Låt den fräsa med ett ögonblick. Blanda i mjölet och tomatpurén. Tillsätt buljongen och ananasspadet och låt allt koka sakta ca 10 min.
  2. Smaksätt med salt och lägg i ananastärningarna. Dela kycklingen i portionsbitar. Blanda mjöl, salt och curry i en plastpåse. Lägg i kycklingbitarna, skaka så att mjölet kommer runt om. Bryn kycklingbitarna i matfett. Lägg över i en ugnsäker form. Häll currysåsen över. Grädda rätten i 200 grader ca 35 min. Garnera formen med små äppelskivor och servera rätten med kokt ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept