Söt pumpapaj och pistaschnötter

En läcker, annorlunda och söt pumpapaj som får det lilla extra av pistaschnötter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 125 g smör
  • 1 äggula
  • Fyllning:
  • 4 dl grovt hackat pumpakött
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl osaltade pistaschnötter
  • Servering:
  • Florsocker
  • Lättvispad grädde smaksatt med lite rivet limeskal

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa, förhand eller i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 26 cm i diameter och låt den vila i kylen i minst 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Lägg det grovhackade pumpaköttet i en kastrull med vatten. Koka upp och låt pumpan sjuda i ca 10 minuter. Häll av vattnet och låt pumpan rinna av. Mixa pumpan lätt och låt den svalna.
  5. Tillsätt äggen, ett i taget i pumpasmeten. Rör i grädden. Vänd ner resten av ingredienserna till fyllningen i smeten. Spara eventuellt lite pistaschnötter att strö över den färdiggräddade pajen.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 minuter. Täck över pajen med folie om den får för mycket färg.
  7. Sikta florsocker över pajen och strö över några pistaschnötter. Servera pajen med lättvispad grädde smaksatt med lite rivet limeskal.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…