Sötsur kycklingfilé

Ett jättegott kinesiskt recept

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit ingefära, ca 25 g
  • 1 röd lök
  • 1 grön paprika
  • 2 msk socker
  • 2 msk risvinäger eller äppelcidervinäger
  • 2 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk pressad apelsin
  • 1 msk maizena
  • 3 msk vatten
  • 2 msk olja

Gör så här

  1. skär kycklingfilén i bitar. Krydda med salt och svartpeppar. Skala och finhacka vitlök och ingefära och blanda sedan med kycklingen. Skala och skär rödlöken i ringar. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Blanda socker, vinäger, soja, tomatpuré och apelsinsaft i en skål och rör tills sockret löst sig. Blanda maizena med vatten i en annan skål. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs kyclingen under omrörning ca 2 minuter. Tillsätt lök och paprika och fräs ytterligare 2 minuter. Häll på sås och redning och låt puttra några minuter. Servera den sötsura kycklingfilén med ris.

Kommentarer

God kycklingrätt. Men hur får man såsen röd som på bilden??? Jag hade lite jordnötter i, gott.
De var gott! Även jag la till ananasbitar =)
De var gott! Även jag la till ananasbitar =)
Gott! La till ananasspad och ananasbitar.

Liknande recept