Sötsur vitkålssallad

Älskar vitkålssallad men har svårt för vinäger och olja, därför gjorde jag denna variant. Jättegod både som tillbehör till diverse maträtter eller som pålägg på smörgås tillsammans med tex rökt skinka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1/2 litet vitkålshuvud
  • 2 morötter
  • 1 äpple
  • 1 röd paprika
  • 1 dl ättika 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl citronmajonnäs
  • 1 msk Dijonsenap
  • 2 krm italiensk salladskrydda
  • 2 krm citronpeppar

Gör så här

  1. Strimla vitkålen med en mandolin eller en osthyvel och riv morötterna grovt. Skala, kärna ur och riv äpplet, också grovt. Strimla paprikan fint.
  2. Lägg strimlet i en stor skål. Koka upp ättika, socker och vatten och häll ättikslagen het över strimlet och låt stå ca en halvtimme.
  3. Häll bort ättikslagen och krama ur strimlet ordentligt och lägg i en skål och låt det kallna. Blanda crème fraiche, majonnäs, senap samt kryddor och rör om i strimlet. Låt gärna stå en stund så att det 'gifter sig'.

Kommentarer

Mycket god. Krispig utan "pizzakålssmak ". Hade den på julbordet. Kompletterade med valnötter. Ska prova att göra en floridasallad med kålen som grund.

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr