Sötsursås med ingefära

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 2 msk hönsbuljongpulver
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1-2 msk riven färsk ingefära
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1-2 tsk finhackad spansk peppar
  • 2 krm salt
  • Maizena ljus redning

Gör så här

  1. Blanda vatten, buljongpulver, vinäger, socker, ingefära, vitlök, peppar och salt. Börja med den lilla mängden ingefära och spansk peppar. Låt såsen sjuda 4-5 minuter och smaka av om du vill ha den starkare. Red av med maizena direkt ur paketet. Låt koka någon minut till lagom simmig sås. Håll såsen varm.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@pirkko

Finsk sima

I Finland gör man sima och munkar till första maj. Detta är en porlande dryck till varma sommardagar och förr i tiden vi hade…