Sojafräst broccolisallad med rödkål, bulgur och sesamkyckling

Enkel och färgsprakande sallad med Thaikänsla.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 300 g kycklingfilé
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 msk sesamfrö
  • 4 msk olivolja
  • 250 g rödkål
  • 1 lime
  • 1 msk flytande honung
  • 250 g broccoli
  • 3 msk japansk soja
  • 3 salladslökar

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela kycklingfiléerna i tre delar på längden. Salta, peppra och panera i sesamfrö. Stek runtom i 2 msk av olivoljan ca 10 minuter.
  3. Strimla rödkålen och blanda med pressad lime, honung ch 1 msk av olivoljan i en skål. Dela broccolin i små buketter och strimla broccolistjälken.
  4. Fräs broccolin i resten av olivoljan ca 5 minuter i en stekpanna. Tillsätt soja och stek ytterligare 3 minuter på svag värme.
  5. Varva rödkål, bulgur, broccoli och kyckling på ett stort fat. Smaka av med salt och peppar. Ansa och finstrimla salladslöken. Toppa med salladslöken.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept