Solgul citrussallad

Den här apelsinsalladen ger en verklig smak av medelhavsköket. Bjud den som tillbehör till fisk eller kyckling eller på buffébordet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Dressing:
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft
  • 3 apelsiner, färskpressad saft
  • 1 röd lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • Sallad:
  • 6-8 apelsiner
  • 1 röd lök
  • 1 1/4 dl urkärnade svarta oliver
  • 2 msk hackad persilja
  • ½ tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg citronskal med saft och apelsinskal med saft i en matberedare. Skala och hacka 1 röd lök och tillsätt den. Kör till en jämn blandning. Tillsätt olja och senap. Kör maskinen ett par sekunder. Förvara dressingen kallt.
  2. Skär av topp och botten på apelsinerna som ska vara till salladen. Skär av skalet. Ta bort allt det vita. Skär apelsinerna i tunna skivor eller skär ut klyftorna. Lägg upp apelsinskivorna eller klyftorna på ett serveringsfat.
  3. Skala och skiva den röda löken, som ska vara till salladen, i fina ringar. Lossa ringarna från varandra och lägg dem ovanpå apelsinen. Strö över oliver, persilja och svartpeppar. Servera salladen med dressingen genast eller förvara den i kylskåpet fram till serveringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…