Sorbet- och yoghurt-glassterrin

Krämigt, läskande och gott i flersmak!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Hallonsorbet och mangosorbet:
  • 1 gelatinblad
  • 2 dl socker
  • 50 g glykos
  • 3 dl vatten
  • 225 g hallonpuré, mixade och passerade
  • Hallon
  • 225 g mangopuré, färsk eller fryst, mixad mango
  • 500 g vaniljglass
  • Björnbärsyoghurtglass:
  • 200 g björnbärspuré, mixade björnbär, ev passerade
  • 1 dl florsocker
  • 3½ dl grekisk yoghurt, 10%
  • 1 dl vaniljyoghurt
  • Servering:
  • Färska bär

Gör så här

  1. sorbet:
  2. Fodra en terrinform eller en avlång sockerkaksform som rymmer 2 liter med plastfolie.
  3. Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten 5-10 minuter.
  4. Koka upp socker,glykos och vatten. Lyft upp gelatinet ur vattnet, lägg det i den varma lagen och rör om.
  5. Blanda hälften av lagen i hallonpurén och resten i mangopurén. Kör hallonsorbeten i glassmaskin först och täck bottnen på terrinformen med den. Ställ in formen i frysen.
  6. Vispa vaniljglassen krämig och lägg ett lager vaniljglass på hallonsrobeten och ställ i frysen. Kör mangosorbeten i glassmaskinen och fördela den över vaniljglassen.
  7. Ställ tillbaka formen i frysen.
  8. Vispa ihop björnbärspuré och florsocker. Vispa yoghurt och vaniljyoghurt. Kör glassen i glassmaskinen tills den är krämig och lägg på den som sista lagen i terrinformen.
  9. Ställ in formen i frysen och låt stå minst 5-6 timmar.
  10. Ta fram glassen ca 10 minuter innan den ska ätas.
  11. skär upp terrinen och servera med färska bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…