Sotaren

Sotaren är ett glutenfritt bröd med inspiration från kavring, ett bröd med mycket smak och sötma. Brödet är lätt och snabbt att baka och håller sig saftigt och färskt i flera dagar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g filmjölk
  • 200 g mörk sirap
  • 1 tsk bikarbonat
  • 30 g nyponskalsmjöl
  • 260 g bovetemjöl + lite att strö över brödet
  • 40 g sojamjöl
  • 20 g psylliumfröskal
  • 2 tsk salt
  • 2 msk brödkryddor
  • Smör till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en brödform ca 1½ liter med smör.
  3. Blanda samman alla ingredienser väl och häll smeten i formen. Strö över lite bovetemjöl.
  4. Grädda brödet i 45 minuter i nedre delen av ugnen.
  5. Låt brödet svalna helt innan du skär i det.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…