Spättafiléer med räkor

Gott med fisk och räkor till middag

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g rödspättafiléer
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1/2 dl matlagningsgrädde max 15 %
  • 1 msk maizenaredning för ljusa såser
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • 1 burk räkor i lake, 360 g
  • 1/2 dl hackad dill

Gör så här

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  3. Fräs purjolöken i oljan i en panna. Tillsätt buljongen och grädden, låt det koka några minuter. Strö över maizenaredningen och koka 1 minut.
  4. Vik spättan bubbel. Lägg ner den i såsen och krydda. Sjud 3-5 minuter. Låt räkorna rinna av och lägg dem på fisken. Strö över dillen.
  5. Servera med ris eller pasta, haricots verts och bröd.

Kommentarer

Mycket gott! Kan verkligen rekomenderas, hustrun blev förvånad fast jag alltid lagar mat så sa hon att detta var 10 poäng av 10 möjliga så detta blir receptskrivarens poäng! TACK!
Hej jag har provat ditt recept på fisk med räkor, och den var god. Lägger in bilder, hoppas du inte misstycker. Mvh Yngve

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr