Spagetti Bolognese

Jag tycker om när såsen är röd, mer tomatsås än köttfärssås, och med sting naturligtvis. Krydda efter din egen smak och ta måtten med en nypa salt...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 280 gram spagetti
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 400 gram blandfärs
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 burkar (à 400 gram) krossade tomater
  • 5 drp tabasco
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 knippa persilja
  • gröna oliver
  • färsk parmesan

Gör så här

  1. Koka spagettin. Skala och hacka lök och vitlök. Värm oljan i en stekpanna. Fräs löken, tillsätt färsen och låt den fräsa med några min. Tillsätt tomatpuré, sambal oelek, honung och soja. Rör i krossade tomater, tabasco och rosmarin. Låt alltihop puttra ca 20 min. Smaka av köttfärssåsen med salt, peppar och paprikapulver och toppa med olivskivor.Låt spagettin rinna av. Blanda den med lite olivolja och hackad persilja. Lägg upp spagettin i en skål och häll på köttfärsröran och parmesan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…