Spaghetti med ruccolapesto och ricotta

Snabbt, enkelt och lyxigt gott. Gör sig även kall i matlådan dagen därpå.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 påse ruccola (ca 100-150 g)
  • 1 avokado
  • 1 ask ricotta (250 g)
  • ½ citron
  • 500 g körsbärstomater
  • Fin olivolja
  • Balsamvinäger
  • Spaghetti till 3 personer (enl anvisning på paketet)
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Kör ruccola, avocado och pressad citron till purè i mixer.
  2. Klyfta tomaterna, lägg i liten skål, häll på en skvätt bättre olivolja och lite balsamvinäger, toppa med en nypa salt och nymalen svartpeppar, och rör om.
  3. Koka spaghetti eller annan pasta al dente. Slå bort vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen.
  4. Häll på ruccolapeston och veva runt tills allt blandats.
  5. Servera med tomaterna och smulad över ricottan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr