Spaghetti Papalina – Spaghetti med skinka, ärtor och grädde

– Den här rätten har sitt ursprung i Vatikanstaten och har fått sitt namn från påvens lilla mössa som på italienska heter Papalina. Det är en klassisk romersk rätt som passar perfekt till hela familjen, och den brukar vara särskilt omtyckt bland barn. Pastasåsen serveras med klassisk Spaghetti som fångar upp den krämiga såsen perfekt, säger Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g Barilla Spaghetti
  • 200 g gröna ärtor (frysta)
  • 75 g parmesan, finriven
  • 500 g kokt skinka på bit
  • 2 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 dl vatten från pastakoket

Gör så här

  1. Smält smöret i en stekpanna. Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar, lägg ner den i stekpannan
  2. och stek cirka 2 minuter. Lägg ner ärtor och rör runt, stek ytterligare 1 minut och häll sedan
  3. på vispgrädde. Låt koka upp.
  4. Krydda med nymalen svartpeppar och salt. Låt såsen sjuda på medelvärme i cirka 5 minuter.
  5. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men häll av pastan cirka 1 ½ minut innan den är klar.
  6. Spara cirka 1 dl pastavatten som du tillsätter i såsen för att låta stärkelsen ge såsen en fin
  7. krämighet. Vänd ner pastan och låt pastan tillagas klart i såsen, cirka 1 minut. Tillsätt riven
  8. parmesan men spara lite till garnering. Smaka av och salta vid behov.
  9. Tips: Garnera med krossade valnötter och halverade körsbärstomater om du vill göra rätten
  10. lite festligare!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…