Spanskt lantbröd

Gott att riva av bitar och doppa i olika goda såser på tapasbordet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 burk (150g) Bagarens rågsurdeg
  • ½ pkt jäst (25g)
  • 2 msk olivolja
  • 420 g vetemjöl
  • 180 g grahamsmjöl
  • 120 g durumvetemjöl
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda vatten, olja och jäst tills jästen lösts.
  2. Blanda i de torra ingredienserna.
  3. Arbeta kraftigt i maskin i ca 6 min eller för hand i 12 min.
  4. Täck med plast och jäs i 15 min.
  5. Forma degen till 1 stort bröd eller 2 små.
  6. Jäs bröden under bakduk i ca 45 min.
  7. Sätt ugnen på 240 grader och sätt i en långpanna med vatten längst ner i ugnen.
  8. Skär rutmönster på brödet och sätt sen in det i mitten på ugnen.
  9. Ställ om ugnen till 200 grader.
  10. Baka i 45 minuter.
  11. Låt långpannan med vatten hela tiden vara inne i ugnen.
  12. Ta ut brödet och låt det svalna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…