Sparris- och jordgubbspizza

En pizza med sparris, jordgubbar och ädelost är verkligen en chockartad men klockren kombination! Glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl créme fraiche
  • ½ liter jordgubbar
  • 1 knippa sparris
  • 100 g ädelost
  • Pizzadeg:
  • ½ paket jäst, 25 g
  • 2½ d ljummet vatten
  • 1 msk fiberhusk
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 5 dl glutenfritt mjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt 2 dl ljummet vatten och fiberhusk. Spara ½ dl vatten till senare. Blanda i olja och salt. Rör om tills jästen löst upp sig i degspadet och låt sedan allt svälla under bakduk i 10 minuter.
  2. Blanda mjölet och bakpulvret i en annan bunke och tillsätt det. Rör ihop degen tills den är fri från klumpar. Häll i lite i taget av det sista vattnet. Låt sedan degen jäsa i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Knåda degen lätt och kavla sedan ut den till en tunn pizzabotten. Bred ut créme fraichen och lägg sedan på jordgubbar och sparrisen. Smula över ädelosten. Sätt in pizzan i ugnen och baka i ca 10-15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…