Spenat och bönsallad

Gott till grillat. Mycket nyttigt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk kokta röda kidneybönor
  • 1 burk kokta conellibönor
  • 1 burk kokta svarta bönor
  • 1 skivad rödlök
  • 4 st strimlade salladslökar
  • 1 dl rostade solrosfrö
  • 1 knippe hackad gräslök
  • 1 påse färsk babyspenat
  • ½ påse maches-salladsskott
  • Dressing:
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk rivet skal från en citron
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ msk hackad koriander
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 3 msk sesamolja
  • 1 msk jordnötsolja
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk sötsur chilisås
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

  1. Häll upp alla bönorna i ett durkslag och skölj dem.
  2. Lägg bönorna i en stor skål och blanda ner alla sorters lök,spenat och maschesalladen
  3. Blanda dressingen och höll den över bönblandningen.
  4. Rör runt väl.
  5. Servera salladen med en god bit kött och en brödbit till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept