Spenat- och fetafyllda cannelloni med tomatsås

En lättlagad, god och vegetarisk klassiker från Italien. På mitt eget sätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Cannelloni:
  • 10 färska lasagneplattor
  • Fyllning:
  • 200 g färskost (Philadelphia)
  • 100 g fetaost
  • 1 röd paprika
  • 65 g babyspenat
  • ½ dl grädde (matlagnings- eller vispgrädde)
  • 1 krm salt
  • Tomatsås:
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 2 st vitlöksklyftor
  • ½ gul lök
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk strösocker

Gör så här

  1. Börja med att ställa ugnen på 200°.
  2. Tomatsås:
  3. Hacka den gula löken, som du ska ha till tomatsåsen.
  4. Blanda ihop såsens alla ingredienser i en kastrull (pressa i vitlöken).
  5. Låt koka upp och puttra på svag värme medan du förbereder fyllningen.
  6. Fyllning:
  7. Förbered fetaosten genom att smula sönder den i små delar.
  8. Förbered paprikan genom att finhacka den.
  9. Blanda fyllningens alla ingredienser i en kastrull. Värm under omrörning tills färskosten smält och allt blandats på ett fint sätt.
  10. Rulla cannellonis:
  11. Lägg ut en lasagneplatta på en skärbräda.
  12. Lägg 2-3 matskedar fyllning på plattans ena kortsida och rulla sedan ihop den. Lägg rullen/cannellonin i en ugnsäker form.
  13. Upprepa tills fyllningen är slut (ca 10 rullar).
  14. Häll därefter tomatsåsen över rullarna så att den täcker dem fint.
  15. Ställ in i ugnen ca 30 minuter.
  16. Servera gärna med riven parmesan, en god sallad och oliver.
  17. Alternativa färdvägar:
  18. Fetaosten kan ersättas med Mozarella (enligt flickvännens orginalrecept) eller med Ricotta (enligt Italienarna).
  19. Tomatsåsen kan smaksättas med Chutney istället för lök/vitlök/kryddor (enligt flickvännens originalrecept)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…