Spenat och trattkantarellpaj med västerbottensost

Mustig och smakrik paj på höstens godaste svamp.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl eller grahamsmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk vatten
  • 100 g smör
  • 400 g bladspenat, förvälld
  • 3 dl mjölk
  • 3 rödlökar
  • 150 g västerbottensost
  • 5 dl trattkantareller
  • 3 ägg

Gör så här

  1. Lägg mjöl, salt och smör i en matberedare och kör i 6-7 sekunder till stora smulor.
  2. Tillsätt vattnet och starta maskinen igen. Stanna så fort degsmulorna nästan format sig till en boll.
  3. Tryck samman degen, svep om plast och låt den vila i kylen i en timme innan den kavlas ut på lätt mjölat bord.
  4. Klä en form med degen och låt gärna lite deg hänga kvar över kanten under förgräddningen. Grädda i 10 minuter i 200 grader.
  5. Pressa bort överflödig vätska ur spenaten och sautera (fräs) den i smör tillsammans med rödlöken. Krydda med lite riven muskot samt salt och peppar. Lägg spenaten i pajskalet.
  6. Stek även svampen i smör och lägg den i pajskalet.
  7. Vispa ihop ägg och mjölk, rör ner osten och smaksätt med lite salt och pappar. Häll smeten över fyllningen och grädda pajen i 35-40 minuter i 175 grader.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…