Sprängfylld grov limpa

Det här grova brödet är saftigt, hållbart och smakrikt. Det har dessutom ett bra tuggmotstånd. Sprängfyllt med massor av fröer och fiber! Glutenfritt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g vatten, kallt
  • 10 g jäst
  • 100 g solrosfrön
  • 330 g linfrön
  • 35 g melonkärnor
  • 50 g mörk sirap
  • 20 g nyponskalsmjöl
  • 1 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt
  • 50 g boveteflingor
  • 60 g sojamjöl
  • 160 g bovetemjöl
  • 25 g psylliumfröskal

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till en slät och ganska lös deg. Häll degen i en smord form, ca 1½ liter. Strö över lite boveteflingor. Låt degen jäsa i ca 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig värme.
  3. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 75 minuter. Låt det svalna och vila innan du skär i det - gärna till nästa dag.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept