Spröda citronkakor med pinjenötter

Lättbakade mördegskakor med annorlunda touch.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 300 g smör, kylskåpskallt
  • 1-2 msk vatten
  • Rivet skal från 1 citron
  • 50 g pinjenötter

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, florsocker, potatismjöl och vaniljsocker. Tärna smöret i små bitar. Nyp ihop smöret med mjölblandningen i en bunke eller använd en matberedare med metallkniv.
  2. Tillsätt vatten och citronskal. Arbeta snabbt ihop till en deg och vänd ner nötterna. Låt degen vila i kylskåp i minst 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Rulla degen till små bollar. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper och platta ut dem till kakor med en gaffel eller med handen.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…