Spröda hjärtan med chokladkräm

Hjärtformade söta kakor med len chokladkräm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g skållade sötmandlar
  • 100 g smör
  • 150 g vetemjöl
  • 50 g florsocker
  • 1 äggula
  • Chokladkräm:
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • Dekoration:
  • Florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg mandlarna i en ugnsfast form och rosta dem i ugnen 10 minuter. Låt svalna. Hacka dem mycket fint.
  3. Nyp ihop smör och mjöl. Blanda med de hackade mandlarna vända i florsocker. Bind ihop degen med en äggula.
  4. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
  5. Kavla ut degen ca ½ cm tjock och tryck ut hjärtan med en hjärtformad pepparkaksform. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8 minuter i 200 grader. Låt kakorna svalna.
  6. Koka hastigt upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och lägg i hackad choklad. Rör tills chokladen är smält. Låt smeten stå i kylskåp över natten.
  7. Mixa chokladkrämen tills den blir krämig. Lägg ihop kakorna två och två och bre chokladkräm emellan. Sikta över lite florsocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…