Spröda mandelkakor

Hembakade spröda mandelkakor kan ingen motstå! Glutenfria.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • Ca 1 1/4 dl socker, 75 g
  • 1 ägg
  • Ca 3 dl potatismjöl, 180 g
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ca 1 dl hackade mandlar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner ägget och sikta ner potatismjöl blandat med vaniljsocker. Tillsätt hackade mandlar.
  3. Forma till små toppar med hjälp av två teskedar och placera på en bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen 8-10 minuter, tills de är svagt gyllenbruna. Låt dem svalna på ett galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…