Spröda strutar

Baka dina egna spröda strutar. Perfekt att fylla dem med något gott. Ljuvligt goda att äta bara som de är också! Glutenfria. Här behöver du ett rånjärn som finns i välsorterade el- och järnaffärer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • Ca 2 1/4 dl socker, 150 g
  • 75 g ljus glutenfri mjölmix
  • 75 g potatismjöl
  • ½ tsk kardemumma
  • Ca ½ dl vatten

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret, därefter de torra ingredienserna och till sist vattnet. Låt smeten svälla i ca 1 timme.
  2. Hetta upp ett rånjärn. Lägg 2-3 matskedar smet i mitten av järnet. Grädda rånen ljust bruna. Rulla direkt till strutar och låt dem svalna på galler.
  3. Förvara i tättslutande burk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…