Stekt apelsinkyckling med morötter, oliver och dragon

531 kalorier per portion 20 g fett, 40 g protein, 41 g kolhydrater

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ½ tsk torkad dragon
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 ½ msk olivolja
  • 4 morötter
  • 1 burk kokta kikärter (410 g)
  • 4 apelsiner
  • 100 g svarta oliver, kärnfria

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlöken tunt.
  2. Salta och peppra kycklinglårfiléerna. Stek dem runtom till fin färg med vitlöken och dragonen i 2 msk olivolja i en gryta, ca 5 minuter.
  3. Skala och skär morötterna i stavar. Häll av och skölj kikärterna.
  4. Färskpressa juice från 2 apelsiner.
  5. Tillsätt morötter, kikärter, apelsinjuice och oliver till grytan. Låt små puttra under lock ca 15 minuter.
  6. Skrubba 2 apelsiner i ljummet vatten och halvera dem. Stek apelsinerna med köttsidan nedåt i olja i en het panna ca 2 minuter.
  7. Servera kycklingen direkt ur grytan med de stekta apelsinerna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mandaah

Csirke pörkölt

Ungersk kycklinggryta som är gudomligt god, och lättlagad! Lagas mest på känsla, så man kan variera mängden på ingredienserna beroende på vad man tycker…