Marinerad mjukstekt lammsadel
Använder marinaden i såsen därför är det viktigt att koka såsen. Bilden visar ena sidan av sadeln utskuren.
Köttet steks i låg temperatur och läggs därefter i en orientinspirerad marinad i två dygn. Köttet serveras kallt, skuret i tunna skivor. Potatisgratäng är gott till.Tillagat många gånger. Brukar vara mycket uppskattat av gästerna. Här funkar även fransyska, annan mörad nötstek samt älgkött. En långsmal köttbit är bättre än en rund. Be att få köttet uppbundet eller gör det själv. Ur kokboken Astrids kök av Astrid Nilson
Använder marinaden i såsen därför är det viktigt att koka såsen. Bilden visar ena sidan av sadeln utskuren.
Snabbt och lättlagat. Limefrukten kan bytas mot citron.
Serveras gärna med en god coleslaw, ett passande bröd och öl. Mycket kan förberedas så tillagningen blir enkel när gästerna kommit. Tänk på att…
Tricket att koka köttbullarna först gör allt så mycket enklare. Och gott blir det!
OBS! Glöm inte bort den krossade ananasen i salladen.
En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.