Stekta kroppkakor med gravad lax

En god variant på kroppkakor. Tar lite tid att göra men det är väl värt jobbet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg rå potatis
  • 100 g kokt potatis, pressad
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk askorbinsyra
  • 1 lök, finhackad
  • 100 g smör
  • 1 msk citronjuice
  • 400 g gravad lax
  • 1 knippe dill, hackad
  • smör
  • Olivolja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 2 citroner

Gör så här

  1. Riv den råa potatisen fint, pressa ur så mycket vätska som möjligt med hjälp av ett durkslag.
  2. Blanda i askorbinsyra och mjöl.
  3. Rör i den kokta potatisen, smaka av med salt.
  4. Koka upp vatten i en stor kastrull.
  5. Stek löken i smör i 3 minuter utan att ge den färg.
  6. Låt svalna.
  7. Bryn smöret tills det tystnar och smakar nötiigt, stanna bryningen med lite citronjuice.
  8. Hacka laxen grovt och blanda den med lök, dill, salt och peppar.
  9. Ta lite potatissmet i handen och lägg fyllningen i mitten, rulla dom runda och koka dom i lättsaltat vatten i ca 50 minuter. Lyft ur och låt dom torka lite.
  10. Stek kroppkakorna i lite smör och olja till dom fått en fin färg.
  11. Skär kakorna på hälften och servera med brynt smör, dill och citron.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…